HEMŞİRELERİN VERİMLİLİĞİNİ DÜŞÜREN İŞYERİNDEKİ PSİKOLOJİK (MOBBİNG) KOŞULLAR ÜZERİNE BİR İNCELEME; "CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖRNEĞİ"

HEMŞİRELERİN VERİMLİLİĞİNİ DÜŞÜREN İŞYERİNDEKİ PSİKOLOJİK (MOBBİNG) KOŞULLAR ÜZERİNE BİR İNCELEME; "CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖRNEĞİ" / An investigation about the mobbing in the work place that decreases "Cumhuriyet University Research Hospital Case", master's thesis,

Yazar: ESMA KAYA
Danışman: PROF. DR. FARUK KOCACIK
Cumhuriyet Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Sosyoloji Bölümü / Sosyoloji Anabilim Dalı
Yüksek Lisans
Türkçe
2010
146 s.

Bu araştırmada, çalışanın işyeri verimliliğini düşüren koşulların ortaya konulması amaçlamıştır. Diğer bir ifadeyle bu çalışma, işyerinde yaşanan psikolojik taciz konusunun irdelendiği ve yaşanan psikolojik tacizin iş yaşamını nasıl etkilediğini belirlemek amacıyla yapılan bir çalışmadır. Çalışanın işyeri verimliliğini düşüren koşullar arasında, psikolojik taciz dışında uzun çalışma saatleri, eğitime uygun olmayan iş, işyerinde kullanılan teknoloji, ücret gibi çok sayıda faktör vardır. Araştırma için, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde çalışmakta olan hemşirelerden tesadüfî yolla seçilen 126 kişilik bir örneklem grubu oluşturulmuştur. Bu örneklem grubuna mobbing anketi uygulanmıştır. Bu anketi uygulamamızın nedeni, ankete katılanların demografik nitelikleri ile yıldırma eylemlerine maruz kalmaları yönünde bir ilişki olup olmadığının tespit edilmesidir. Elde edilen veriler SBSS 16,0 (Statistical Package For Social Sciences) paket programına aktarılmış, analiz ve değerlendirmeler yapılmıştır. Elde edilen verilerin karşılaştırılmasında ki-kare testi kullanılmış ve istatistiksel anlamlılık düzeyi 0.05 alınmıştır.